Tennis en studie

Voor jongeren met een passie en talent voor tennis startte CAS Tennis Academy het project 'Tennis en studie' op. Het CAS-team geeft je de garantie om zowel het tennis- als studieluik perfect in te vullen.

Aangezien we ons willen engageren voor het project 'Tennis en studie', hebben we in ons team hebben ook een aantal pedagogisch geschoolde mensen: Sofie Lotry (licentiaat Romaanse talen + leerzorg leerkracht), Martine Ghys (bachelor Frans), Laurien Bogaert (onderwijzeres) en Carolien Verschraeven (onderwijzeres). Zij staan ter beschikking voor de begeleiding van onze spelers en speelsters zodat de kinderen in optimale omstandigheden hun school-en sportwerk kunnen combineren.

In ons sportcomplex hebben we eveneens een studiezaal ter beschikking waar de studenten/spelers zich in alle stilte én onder begeleiding kunnen toeleggen op hun studies. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren voor, tussen of na trainingen zodat hun beschikbare tijd optimaal benut wordt.

Deelnemende scholen

Atheneum van Mortsel
’t Kofschip in Edegem
Kadee in Aartselaar

Praktische informatie

• er wordt overdag getraind in samenspraak met de scholen
• de meeste spelers/studenten krijgen twee namiddagen om te kunnen trainen, afhankelijk van de school en de studierichting
• de spelers/studenten bekomen een volwaardig diploma op het einde van hun middelbare studies