Even voorstellen

CAS Tennis Academy heeft, als toptennisschool, het doel om jongeren met een passie en talent voor tennis optimaal te begeleiden.

 

De bezieler en hoofdtrainer van onze academie is Philippe Cassiers. Hij is A-trainer, voormalig trainer van de Topsportschool Tennis Vlaanderen en heeft ervaring met het begeleiden van spelers op internationale toernooien. Daarnaast is hij ook coach en trainer van Alexander Blockx, momenteel het nummer 3 van de wereld onder 18 jaar op een leeftijd van 16. Zelf is Philippe ook A-speler en Belgisch kampioen indoor geweest. Als speler heeft hij meerdere internationale toernooien gespeeld. Hij kan rekenen op een trainersteam dat bestaat uit een twintigtal gediplomeerde trainers.

 

Maar liefst zes van onze trainers bezitten het BLOSO-LCK-diploma 'Trainer A', het hoogste trainersdiploma. Verder beschikt de academie nog over drie trainers met diploma instructeur B, drie trainers met diploma initiator en vijf pedagogisch geschoolde medewerkers.

 

Voor de conditionele en medische begeleiding van onze spelers en speelsters kan de CAS Academy rekenen op de samenwerking met Oleg Bojarsky (gediplomeerd conditietrainer, ex-kampioen atletiek, hordelopen in de voormalige Sovjet-Unie) en Marc Lievens (Licentiaat Motorische Revalidatie en Kinesitherapie + specialisatiejaar Sportkinesitherapie, opleiding Osteopathie met succes gevolgd aan het Flanders International College of Osteopathy). Lievens werkte in het verleden samen met verschillende federaties waaronder de Topsportschool Antwerpen, Tennis Vlaanderen & het Fed Cup-team.